Kinkerstraat krijgt specialist in broodjes bal

Meat The Balls in aanbouw. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In april gaan de deuren van Meat The Balls open. Op de Kinkerstraat 142 kun je dan het klassieke broodje bal in ‘een verrassend nieuw jasje’ scoren. Mede-eigenaar Robert legt uit dat je kunt kiezen voor een ‘gewone’ vleesbal, een kippenbal, vegabal of een pittig exemplaar. Daarna kun je diverse toppings selecteren, waaronder Griekse of Spaanse.

Volgens Instagram moet dit broodje bal een ervaring bieden die ‘je nergens anders vindt’. Robert en zijn twee compagnons hebben de huidige ruimte gestript, zodat de zaak volgens plan open kan gaan. “Als het een succes wordt, gaan we meerdere zaken openen.” Tot voor kort zat op dit adres een filiaal van de noedelketen Pad Thai World. Daarvoor zat Dr Pieper er onder meer in, ‘een patatlab’ met aardappels op sterk water en ‘frites excentrique’.

De ondernemers achter Meat The Balls zijn niet de enigen die brood zien in een klassieker van Nederlandse bodem. Verderop in de Kinkerstraat verkoopt Marcel Genius sinds oktober vorig jaar traditionele Brabantse worstenbroodjes. Je leest er meer over in dit artikel. 

DeWestkrant