‘Laagdrempelig en betaalbaar’ Niemandsland komt naar Stenen Hoofd

De plek voor pop-up horeca op Het Stenen Hoofd. De nieuwe exploitant gaat de container vervangen door een pipowagen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op Het Stenen Hoofd opent op 1 april nieuwe tijdelijke horeca: Niemandsland. Bij een pipowagen kunnen bezoekers koffie en thee bestellen, niet-alcoholische dranken, broodjes en salades. Het wordt een laagdrempelige en betaalbare plek voor de buurt, zegt Diés Kroon, die met zijn drie broers Niemandsland mag gaan exploiteren.

‘Ongelooflijk blij’ is Kroon dat Niemandsland de pitch heeft gewonnen van stadsdeel West en Stichting Het Stenen Hoofd. Creatieve ondernemers konden zich melden als exploitant voor pop-up horeca gedurende twee zomerseizoenen. De oude havenpier aan het IJ is populair onder hondenbezitters en als uitwaaiplek voor rustzoekers. Op zomerse dagen wordt er volop gezond en ook gezwommen.

Niemandsland moet een plek van verbinding en ontmoeting worden, zegt Kroon. “Een soort speelpleintje voor de stad. We zijn tegen gentrificatie. We gaan betaalbare prijzen vragen. Het heet Niemandsland, het is hier niemands eigendom.” De broers willen ruimte bieden aan kleinschalige optredens van beginnende artiesten. 

Bij mooi weer zal Niemandsland ’s avonds waarschijnlijk ook een pizza of vegetarische burger gaan serveren. Ook denkt Kroon na over een ‘buurthap’, waarbij verschillende koks uit de buurt gaan zorgen voor een maaltijd.

DeWestkrant