Lanterfanten en smikkelen tijdens Erasmus Culinair

Hot Swamurai van Baramaribo. Foto: Facebook.
Hoogstins2024

Baramaribo, Rantang Boy en nog veel meer foodtrucks staan al in de startblokken voor Erasmus Culinair. Op zaterdag 2 september en zondag 3 september parkeren ze in het Erasmuspark. 

Je kunt er de klok op gelijk zetten. Als de artiesten van Circusbende hun spullen hebben gepakt, is het alweer tijd voor het volgende event in het Erasmuspark: Erasmus Culinair. De motor achter dit kleinschalige foodfestival is buurtlieveling Terrasmus. Zaterdag 2 september start het proeffestijn om 15.00 uur en zondag om 12.00 uur. Reken op een vrolijke boel met livemuziek, zat booze en hartstikke veel happen vanuit de hele globe. Lekker multicultureel, precies zoals dat ‘heurt’ in onze prachtstad.

Hot Swamurai
Ga je te buiten aan de handgemaakte empanadas van La Chica Food of het Puerto Ricaanse lekkers van Joe’s Kitchen. Positioneer je vervolgens bij de Colombiaanse foodtruck. Struin daarna een beetje rond – kletspraatje hier, schouderklopje daar – en sla weer toe. Bijvoorbeeld bij Rantang Boy, met zijn bakjes vol Indonesische lekkernijen, of bij Baramaribo. ‘Liever één bara in de hand dan tien in de pan’, is het motto van deze zaak uit Almere. Een van de creaties van deze poëten is de Hot Swamurai, een vegan burger met knapperige flinters ‘vlees’, curry en ketjap.

Speciaal voor kids
Natuurlijk is er ook aan kinderen gedacht.  Ga maar na: op zaterdag kunnen ze leren om op een bijzondere manier muziek te maken. De volgende dag kunnen de mini-chefs hun pasta skills trainen. Verleng je vakantie met dit blije event in het Erasmuspark!

DeWestkrant