Mama Maria helpt je om te badderen als een filmster

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

In Westerpark is een ontwerpster neergestreken die badmode in de stijl van the glamorous fifties verkoopt. Voor ‘mannen met ballen’ zet ze in haar atelier speciale boxershorts in elkaar.

Op weg naar restaurant La Tarantella in de Bentinckstraat spotte ik een fonkelnieuwe winkel: Mama Maria, een badmodezaak. De eigenares, Ruth Kenter, heeft zich bij haar badpakken en bikini’s laten inspireren door de filmsterrenbadmode van de jaren vijftig. Volgens haar is de badmode uit ‘the glamorous fifties’ hoger in de taille en lager uitgesneden bij de heup dan na de tijd. Het gevolg? “De ontwerpen van Mama Maria geven vrouwen weer een comfortabel gevoel aan het strand in badpak of bikini.”

Duizelingwekkend decolleté
Dat klinkt mij als muziek in de oren. Ook omdat je de outfits op maat kan laten maken én omdat er qua modellen en stoffen flink wat te kiezen is. Bloemen, stippen, strepen, een pied de poule-ruitje. Babyrose, geel, bordeaux. Een duizelingwekkend decolleté of liever iets degelijker? Wel of geen ruches? Het kan allemaal.

Holy Moses
Ruth ontwerpt en maakt deze bijzondere kleding al twintig jaar. Ze heeft een webshop en zat tot voor kort in Noord. Maar sinds 1 juli huurt ze een pand in Westerpark. Op dit moment is ze druk bezig om daar een studio en winkel van te maken. De badpakken zullen dan hier worden gemaakt. Daarnaast is er ruimte om de bestelde badoutfits te passen. Voor vragen over Holy Moses kun je hier ook terecht. Onder die naam worden ‘boxershorts voor mannen met ballen’ verkocht. Ofwel: handgemaakte boxershorts met lange pijpjes van duurzaam katoen, die in een beperkte oplage worden verkocht.

 

 

DeWestkrant