Met zoet van Willem-Pie vier je Koningsdag in vegan-stijl

Hoogstins2024
Als veganist zit je in Amsterdam op rozen. In Nieuw-West vind je zelfs een bakkerij waar vegan lekkers in alle soorten, maten én kleuren de oven uit rolt: Willem-Pie aan de Johan Huizingalaan.

Niets is zeker in het leven, maar één ding staat buiten kijf: heel West zal zich op Koningsdag storten op de oranje tompoucen van Rijkhoff Banket in BoLo. Maar nu veganistisch eten steeds populairder wordt, heeft Rijkhoff er met vegan bakkerij Willem-Pie een geduchte concurrent bij. Speciaal voor Koningsdag heeft deze zaak in Nieuw-West een oranje collectie op de toonbank gezet. Zo kun je in het winkeltje aan de Johan Huizingalaan voor 3,99 euro een punt kopen van de Orange Velvet, een variant op de populairste taart in Willem-Pie’s assortiment, de Red Velvet. Ben je zó koningsgezind dat een stuk ‘fluffy sinaasappelcake met vegan cream ‘cheese’ frosting’ niet genoeg is, check dan of er nog glacés met oranje in plaats van roze glazuur zijn.

Geboorte Willem-Pie
Willem-Pie is opgericht door Willemijn van Wenum. Toen ze dertig werd, zocht ze naar de ultieme verjaardagstaart. Omdat ze net daarvoor was overgestapt op een vegan dieet, wilde ze dat die taart niet alleen lekker maar ook vegan was. Het beste dat ze kon vinden was een soort koek van rauwe noten, dadels en hippe poedertjes. Niet vies maar zeker geen taart, oordeelde ze. Daarom besloot ze dan maar haar eigen verjaardagstaart te bakken. En de rest is geschiedenis: op die dag in februari 2017 werd Willem-Pie geboren.

Winkel
In haar bakkerij denderen nu taarten, cakes, muffins, brownies, koekjes, energierepen en méér uit de oven. Géén dierlijke ingrediënten, géén palmolie. Een deel van het assortiment is glutenarm (30%), een deel suikerarm (20%) en een deel vrij van noten (20%). Alles wat Willemijn en haar team bakken, past in een eetpatroon anno 2021. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, levert de bakkerij aan horeca, retail én consumenten. De bananenbroden van Willem-Pie vind je bijvoorbeeld bij Stach Food en Bagels & Beans. Als consument kun je zowel online terecht als in de winkel, die zeven dagen per week open is. Op Koningsdag is de winkel echter dicht, maar op maandag kun je er terecht.

Moederdag
Via de webshop kun je ook lekkers laten bezorgen. Twee keer per maand staat het team voor je klaar. Bestel je uiterlijk op 30 april, dan is de buit binnen op 5 mei. By the way, op 9 mei is het Moederdag. Willem-Pie heeft voor die dag een ‘gezellige’ doos met roze koeken samengesteld (15,99 euro). Behalve vegan glacés zitten er ook vegan snoepjes en/of vegan kersenbonbons bij. Op een kaartje kun je een boodschap voor je moeder schrijven. Lief toch?

 

 

DeWestkrant