Oproep na fatale val: onveilige ramen aanpakken

Bloemen in 2021 voor Seb Waterreus (22) op de Admiraal de Ruijterweg. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Nabestaanden van de in mei overleden Seb Waterreus vragen in een campagne aandacht voor onveilige ramen in oudere woningen. De 22-jarige student maakte een fatale val door het raam van zijn woning op drie hoog aan de Admiraal de Ruijterweg in De Baarsjes.

Het raam bestond uit enkel glas, aldus de nabestaanden. Ook zat er volgens hen geen doorvalbescherming voor het raam en was er geen brede vensterbank. Het lijkt er niet op dat de verhuurder wet- en regelgeving heeft overtreden, toch kan ook dan bij oudere woningen sprake zijn van riskante situaties.

“Er is niet veel voor nodig om door enkel glas te gaan, er tegenaan leunen is al voldoende”, zo wordt gesteld in de campagne. “Alsjeblieft, bescherm jezelf en zorg dat je doorvalbescherming en brede vensterbanken voor je ramen hebt.” Huurders worden opgeroepen om contact op te nemen met hun huisbaas als de situatie niet veilig is.

Vrienden van Seb hebben vandaag met deze boodschap ook flyers in de buurt rondgedeeld. Twee huisgenoten van Seb werden na de fatale val aangehouden, maar justitie concludeerde dat ze geen schuld hebben. Volgens het OM ging er aan de val een onschuldige stoeipartij vooraf. 

DeWestkrant