Paradiso in Jeruzalemkerk

Jeruzalemkerk. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Poptempel Paradiso gaat concerten organiseren in de Jeruzalemkerk in De Baarsjes. Op 21 november is er een optreden van de Noorse singer-songwriter Thomas Dybdahl. De bedoeling is dat er vaker concerten van Paradiso in de kerk komen, zegt dominee Bas van der Graaf.

Paradiso programmeert al enige tijd op andere plekken, zoals De Tolhuistuin in Noord en De Duif aan de Prinsengracht. Het poppodium wordt nu dus ook actief in West. De Jeruzalemkerk aan het Jan Maijenstraat is een mooie plek voor concerten die passen bij de aard en sfeer van het gebouw, aldus Van der Graaf.

In de Jeruzalemkerk zijn al eerder filmavonden en kleinschalige optredens gehouden. Met succes, volgens de dominee. ’’Het is een spirituele ruimte. Er gebeurt iets bijzonders tijdens concerten, dat doet het gebouw.’’

Van der Graaf vindt Thomas Dybdahl een prima begin. ’’Hij is een singer-songwriter met bezonnen liedjes, die heel goed in de sfeer van het gebouw passen.’’ Er is plaats voor ruim driehonderd bezoekers, aldus Van der Graaf. Het optreden van Thomas Dybdahl is inmiddels al uitverkocht.