Rondstruinen op markten in De Hallen, met foto-expo

Foto uit de expositie Part of the Kaleidoscope van fotograaf Anne van Zantwijk.
Hoogstins2024

In de zomermaanden is er ook veel te doen in De Hallen. In augustus zijn er verschillende markten en er is een foto-expositie. De toegang is gratis. En mocht het (alweer) regenen, geen probleem. Je blijft droog, want De Hallen zijn overdekt.

Zaterdag 12 augustus, 10-17 uur
Sidewalk Sale Engelstalige boeken

The American Book Center organiseert in de Passage een markt met duizenden Engelstalige boeken, allemaal in de uitverkoop. Vrijwilligers van de Rotaract Club helpen om geld in te zamelen voor liefdadigheidsprojecten. Je kunt je eigen (onbeschadigde) boeken doneren die dan door een ander kunnen worden gelezen. Stop ze in de BetterWorldBook.

Zondag 13 augustus, 11-17 uur
Sunday Market in De Hallen

Sunday Market is een funky art, fashion & design market. Het is een platform waar ontwerpers hun eigen creaties aanbieden, maar ook grappige verzamelingen, mooie ambachtelijke delicatessen of coole kids items. De Sunday Market is bedoeld voor een breed publiek: iedereen die wil shoppen, browsen en loungen op een relaxte manier en zich graag laat inspireren door de geboden creativiteit. 

Zaterdag 26 augustus, 11-17 uur
Zondag 27 augustus, 12-17 uur
The Maker Market
The Maker Market is dé plek om jonge, innovatieve makers van over de hele wereld te ontmoeten. Hier vind je handgemaakte producten, geproduceerd met liefde en vakmanschap. De markt richt zich op duurzame productieprocessen en Fair Trade werkrelaties. Bij elke editie worden naast bekende gezichten nieuwe merken uitgenodigd, zodat er elke maand nieuwe dingen te ontdekken zijn.

Hele maand augustus
Foto-expositie Part of the Kaleidoscope
De caleidoscoop: een optisch instrument waarmee je omgeving als een kleurrijke en glinsterende collage wordt weergegeven. Foto-expositie Part of the Kaleidoscope: from each perspective you are included nodigt je uit om naar de wereld te kijken zoals naar een caleidoscopisch beeld, bestaande uit talloze fragmenten, maar allemaal onderdeel van één groot schitterend kleurenspectrum. Het staat symbool voor een diverse en inclusieve samenleving, waarin iedereen als individu onmisbaar is in het grotere geheel. 
De geportretteerden, gefotografeerd met een caleidoscopische lens door fotograaf Anne van Zantwijk, voelen zich allemaal sterk verbonden met de LGBTQIA+ community. Ze hebben elk hun eigen achtergrond, genderidentiteit en seksuele oriëntatie. De expositie is onderdeel van een breder project ter gelegenheid van Pride Amsterdam 2023, opgezet in nauwe samenwerking met Tess van Zwol Pride.