Van Eesterenmuseum wil extra verdieping bouwen voor Rock & Roll-tentoonstelling

(Niet heel Rock & Roll, maar Willy en Willeke Alberti openden in 1968 een platenzaak op het Osdorpplein. Beeld: Facebook)
Hoogstins

Om de tentoonstelling We built this city on Rock & Roll meer ruimte te geven zodat bezoekers die op ‘gepaste afstand’ kunnen bekijken, wil het Van Eesterenmuseum een extra verdieping bouwen. De tentoonstelling met foto’s van Gijsbert Hanekroot van onder anderen ABBA, Frank Zappa en David Bowie geeft een beeld van de jeugdcultuur in Amsterdam. De Meervaart organiseert daarnaast een randprogramma met film.
Het museum wil in het gebouw via een soort Stairway to heaven een extra vloer bouwen, zodat bezoekers ook daar foto’s kunnen bekijken. Het museum is hoog genoeg voor een extra vloer.
Voor de bouw is extra geld nodig, dat het museum wil ophalen via crowdfunding. Voor de gulle gevers liggen onder meer kaartjes klaar voor het bezoek aan een film over Indorock of een bijzonder fotoboek. In ruil voor een donatie kunnen gevers ook een afdruk kiezen van een foto uit de tentoonstelling.
De crowdfunding duurt nog dertien dagen en de helft van het bedrag is inmiddels binnen.

Crowdfund mee! Osdorp, Slotermeer, Slotervaart, Geuzenveld en Nieuw-Sloten zaten en zitten vol muziek. Dat laten we je…

Geplaatst door Van Eesteren Museum op Vrijdag 22 mei 2020