Verstand op nul bij Kibbelingcontainer Mossel & Gin

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Mocht je tijdens een slenterpartij door het Westerpark trek krijgen, dan moet je aankoersen op Mossel & Gin. Bij dit restaurant staat een Kibbelingcontainer waar vis met ‘een korstje als een chippie’ te koop is.

Afgelopen zondag at ik het nog bij een viskraam in Zandvoort en vandaag zet ik wéér mijn tanden in een stuk warme kibbeling. Kibbeling is kibbeling, zou je kunnen denken. Maar niets is minder waar. Kibbeling nummer twee excelleert op vele fronten. Niet alleen lijkt de vis regelrecht uit de zee te zijn gesprongen, van het korstje sla ik ook steil achterover. Dit ‘jasje’ zit niet vastgeplakt aan de vis, maar hangt er luchtig omheen. De korst is knapperig als een chippie en ook nog eens perfect gekruid. Lekker dippen in de flinke dosis romige remoulade, ogen dicht en jezelf even verliezen. Beetje jammer dat de een na de andere passant mijn zen-moment verstoord. “Lekker vissie.” “Eet smakelijk.” “Mag ik een stukkie?”

Kibbeling met looks van een jonge Griekse god
Toch kan ik het ze niet kwalijk nemen. De gruwelijk goede goudbruine kibbeling heeft namelijk de looks van een jonge Griekse god. Mijn kibbeling komt dan ook niet uit het eerste het beste kraampje. Hij komt uit de Kibbelingcontainer bij een van mijn favoriete restaurants in het Westerpark: Mossel & Gin. Je kunt er dagelijks vanaf 13.00 uur een portie halen (6,50 euro), behalve als het regent. Een gevalletje van ‘verstand op 0, frituur op 180’, aldus het bord bij de container. Bier, fris of gin-tonic erbij. Tubes gin mayo heb je er ook. Dit weekend kun je nog niet aanschuiven op het terras, maar vanaf 1 juni verandert dat. Tot grote opluchting van het personeel.

Thaise mosselpannetje
“Het heeft veel te lang geduurd”, zegt een medewerkster. “We zijn zo blij dat we weer gasten mogen ontvangen. Binnen is maar plaats voor dertig man, maar gelukkig hebben we twee terrassen. Buiten kunnen in totaal tachtig man terecht.” Gaat de Kibbelingcontainer dan dicht? “Nee, die blijft voor altijd staan. Een goede aanvulling op onze gewone kaart.” Uit ervaring weet ik dat het wel snor zit met die kaart. Kreeftkroketjes, garnalenbitterballen, zalmtartaar met wasabi mayo. Dát werk. En dan natuurlijk die toffe mosselpannetjes. Mijn favoriet: de Thaise, met rode curry, gember en kokosroom. Gin-tonic met mango en rode peper erbij en, hoppa, wéér een zen-moment.
https://www.mosselengin.nl

 

DeWestkrant