Westerpark: waar zijn het groen en water gebleven?

Het grote grasveld van het Westerpark donderdag.(Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het grote grasveld in het Westerpark ligt er desolaat bij. Geel- en bruintinten overheersen. Niet erg uitnodigend om te picknicken of een balletje te trappen. De vijver aan de rand staat droog. Wat is er aan de hand?

Een deel van de schade aan het gras is veroorzaakt door De Rollende Keukens. Het foodfestival van 17 tot en met 21 mei trok vele duizenden bezoekers. De schade aan het gras zal zich herstellen, aldus een woordvoerder van stadsdeel West. Maar vanwege de droogte gaat dat herstel volgens hem minder snel. 

De schade aan de grasmat waar rijplaten zijn gebruikt wordt in rekening gebracht bij De Rollende Keukens, zo stelt het stadsdeel. “Het herstel van het terrein na evenementen wordt geregeld via een voor- en naschouw, waarbij de kosten voor het herstel bij de organisatie liggen.” De Rollende Keukens zijn volgens de woordvoerder verlopen volgens de regels.

Technische storing
De waterpartij langs de rand staan droog vanwege een technische storing aan de pomp, aldus de woordvoerder. “Een onderdeel is afgebroken. Hiervoor wordt zo snel mogelijk een oplossing gezocht.” De storing houdt geen verband met De Rollende Keukens, aldus de woordvoerder. Voor het evenement werd de vijver eerder leeggepompt. 

Spartelvijver wel in gebruik
Een lichtpuntje is er ook voor wie in het Westerpark wil genieten van het mooie weer. De Spartelvijver voor jonge kinderen is gevuld en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De badderplek stond eerder ook een tijd droog vanwege een elektrische storing.

De waterpartij langs het grasveld staat al een tijd droog. (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant