3x Thais eten in Nieuw-West

Binnenkort open: Krabi Thai op de Burgemeester De Vlugtlaan. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In Nieuw-West liggen Turkse en Marokkaanse restaurants voor het oprapen. Maar wist je dat liefhebbers van Thais eten er ook aan hun trekken kunnen komen? Drie namen om te checken!

Suvarnaphum, Johan Huizingalaan
Van het eten bij deze klassieker in Nieuw-West word ik behoorlijk vrolijk. Op tafel: een mix van the usual suspects (viskoekjes, kip met cashewnoten) en het avontuurlijkere werk (mild kruidige soep met biefstuk, gebakken eendfilet met chili-olie en Thaise whisky).

Red Elephant, Meer en Vaart
Op de prachtplek waar ooit het Chinese restaurant Canton zat, zit sinds enkele jaren een Thais eetpaleis met een kaart die op een woordenboek lijkt. Doe mij maar een zeevruchtensoep (garnalen, inktvis, visfilet) vooraf, daarna een massaman cury met tofu en als dessert ‘plakkerige mango rijst’. (Volgens mij bedoelen ze sticky rice with mango, het iconische Thaise dessert. En dat is vrijwel altijd een aanrader.)

Krabi Thai, Burgemeester De Vlugtlaan
Dat dit restaurant eraan komt is niet te missen; de naam en de bijpassende affiches zie je al van ver. Als je met je telefoon voor het raam staat te klooien, beland je via een QR-code op de site van het andere filiaal. Plaats je een bestelling, dan kun je meteen checken wat voor gerechten je later dit jaar in het restaurant kunt verwachten. Pittige kip met Thaise basilicum en kousenband, gebakken biefstuk met oestersaus, een hele dorade in rode curry met citroenblad. De Krabi Mix Deluxe springt er wat mij betreft uit.  Je krijgt dan onder meer een kreeft, gamba’s en inktvis met een heel peloton van sausen en rijst of noedels.