Gebrouwen door Vrouwen bestaat vijf jaar en komt met een boek

(beeld: Instagram)
Hoogstins2024

Het verhaal van de zussen Tessel en Do de Heij is misschien al bekend: ze begonnen in 2013 in hun eigen keuken met het brouwen van hun eigen bier. Twee jaar later begonnen ze een brouwerij. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Gebrouwen door Vrouwen, is er nu een boek over de bieravonturen van de zussen.
Inmiddels liggen de bieren van de zussen in 700 supermarkten en staat het bij 600 café’s. Kroon op het werk was de opening van een café in West. Het boek is een mengeling van het persoonlijke verhaal van Tessel en Do en een ‘how to’ voor bierbrouwen en lessen voor het ondernemen, in voor- en tegenspoed. Je leest bijvoorbeeld dat bierbrouwen met een kater heus wel kan, en de originele aanpak van marketing met bierviltjes: de zussen gingen horecazaken af en legden daar bierviltjes neer van hun merk. Dat maakte eigenaren van café’s nieuwsgierig.
Overigens heeft Gebrouwen door Vrouwen het net als alle andere bierbrouwers en horeca-ondernemers het nu ook niet makkelijk. De vrouwen verkopen bier- en kaaspakketten via hun café aan de Jan Pieter Heijestraat.
Het boek Gebrouwen door Vrouwen, van brouwhobby tot succesvol biermerk door Eva de Jong, verschijnt begin mei bij Uitgeverij Meulenhof.

DeWestkrant