Bollywood brengt Indian streetfood naar Nieuw-West

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

In het pand waar eerder onder meer Marovaan zat, komt binnenkort een restaurant met Indian streetfood op het menu. Buurtbewoners vinden er wat van.

Dit weekend werd er op nummer 118 van de Johan Huizingalaan hard gewerkt om een nieuwe zaak klaar te stomen voor de opening. Op het menu van de zaak, die Bollywood heet, komt Indian streetfood te staan. Volgens het bord op het dak is alles wat er wordt geserveerd halal.

Shirkhan
Nieuw-West heeft verschillende Indiase supermarkten en restaurants. Maar voor zover ik weet, is daar nog geen restaurant dat gespecialiseerd is in Indian streetfood. Wat dat inhoudt laat Shirkhan in De Hallen zien. Bij deze zaak in West vind je vegetarische samosa’s, salades met chicken tikka, wraps met lamb tikka en verschillende curries, zoals butter chicken. Als het menu maar een beetje lijkt op dat van Shirkhan hol ik naar Bollywood.

Locatie
Op sociale media lees ik enthousiaste reacties. “Ziet er goed uit. I can’t wait.” “Oeh, we gaan.” Maar er zijn ook twijfels. Deze bedenkingen hangen samen met de locatie. Op dezelfde plek hebben namelijk aardig wat andere restaurants gezeten. “Alle soorten keukens. Maar niks slaagt daar.” “Ik geef ze 1,5 jaar.’

Marovaan
Voordat de zaak Bollywood werd gedoopt, heette de zaak La Reina. Naar het schijnt kon je er ‘superlekkere spareribs’ eten. Vóór 21 mei 2021 stond dit restaurant bekend als El Pescador. Daarvoor zat er een zaak die Marokkaans eten combineerde met Indonesische gerechten: Marovaan. Het restaurant had twee koks. De couscous en tajines werden gemaakt door een Marokkaanse kok. De kok die de Javaanse gerechten maakte, stond eerder in de keuken van Asian Taste.

Asian Taste
Asian Taste was de voorganger van Marovaan. Deze zaak was geen eendagsvlieg, maar heeft er jaren gezeten. Onder liefhebbers van Indonesisch eten was Asian Taste een bekend adres. Buiten de usual suspects serveerden ze er soto babat, soep van rundermaag, en een dessert waar ik heel blij van word: ijs Shanghai, schaafijs met gecondenseerde melk, stroop en fruit. De bekende Parool-recensent Johannes van Dam had het eten ooit een 9+ gegeven. Het verleden van dit adres aan de Johan Huizingalaan is dus ‘blijer’ dan veel buurtbewoners beschrijven. Laten we hopen dat Bollywood het niveau haalt van Asian Taste in zijn glorietijd!