Cadeau voor jarig Rembrandtpark: goede schoonmaakbeurt

Het Rembrandtpark bestaat dit jaar 50 jaar. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een groep vrijwilligers steekt op zaterdag 18 maart de handen uit de mouwen om het Rembrandtpark schoon te maken. Veel bomen en struiken zijn nog kaal, dus het vuil is goed te zien. Het Rembrandtpark verdient een kadootje omdat het 50 jaar bestaat, aldus initiatiefnemer Jorien Röling. 

De bedoeling is dat het park schoon de lente in gaat. Meedoen? Iedereen kan zich melden om 11 uur bij Bouwspeelplaats Het Landje middenin het park. Er staat koffie klaar met koek. Wie zelf geen opruimmateriaal heeft, zoals een grijper of prikstok, krijgt dit ter plekke. 

De schoonmaakactie vindt plaats op Landelijke Opschoondag, als alleen al in Amsterdam op vele tientallen plekken vrijwilligers aan de slag gaan om rommel op te ruimen. Het is mogelijk om je aan te melden voor opruimacties in West en Nieuw-West.

Bij de schoonmaak van het Rembrandtpark zijn betrokken de Vrienden van het Rembrandtpark, buurtbewoners, Bouwspeelplaats Het Landje, stadsdeel Nieuw-West en directe buren Leonardo Hotel en Hotelschool The Hague. De opruimactie duurt van 11 uur tot 13 uur. 

Vrijwilligers tijdens een eerdere schoonmaakactie.
DeWestkrant