Culinaire broedplaats in West

Hoogstins2024

Startende culinaire ondernemers kunnen straks aan de slag in Kitchen Republic in West. In deze nieuwe culinaire broedplaats in De Houthaven kunnen zij gebruik maken van een professionele keuken met bijna alle denkbare apparatuur. Kitchen Republic richt zich zowel op creatieve koks en cateraars als worstmakers, patissiers, limonadestokers en popcornbakkers. De belangstelling is enorm, zo laat oprichter Bert-Jan Veldhuizen weten aan De Westkrant.

Amsterdam telt steeds meer food-startups. Maar de stap van de keuken thuis naar een eigen foodtruck of restaurant is groot. Bij Kitchen Republic krijgen beginnende ondernemers de beschikking over professionele faciliteiten, zonder dat zij langlopende huurcontracten hoeven te tekenen of dure apparaten moeten kopen. Er zijn verschillende abonnementen, met flexibele termijnen. De keukenfaciliteiten kunnen ook per uur, per dag of per week worden gehuurd.

Ontwerp van Kitchen Republic. Artist impression: KettingHuls

Impressie van Kitchen Republic. Illustratie KettingHuls

Kitchen Republic gaat culinaire ondernemers -als zij dat willen- ook helpen bij inkoop, distributie en marketing. Cursussen moeten de weg wijzen naar groeimogelijkheden. Het pand aan de Nieuwe Hemweg krijgt een tastingroom om producten te presenteren en kookworkshops te geven. De opening is voorzien in mei. Belangstellenden kunnen een mail sturen naar info@kitchenrepublic.nl