Hart onder de riem voor festivalmakers

De Tree of Hope op Sloterdijk (Foto Bart Heemskerk)
Hoogstins2024

Het is een dertig meter hoog baken van hoop, zo stellen de initiatiefnemers uit de festivalwereld. Rapper Typhoon heeft de Tree of Hope ingewijd in het weekend waarop normaliter het festivalseizoen losbarst. Veel artiesten en festivalbouwers zitten vanwege de lockdown nog steeds zonder werk.

Het gaat om een tijdelijk kunstwerk op een terrein langs de Basisweg bij Sloterdijk, dat blijft staan tot 1 juli. De branche hoopt dat vanaf die datum weer festivals zijn toegestaan, na een noodgedwongen stop van ruim een jaar vanwege corona. 

“Het is een ontzettende zware periode voor de mensen in de evenementen- en festivalindustrie”, aldus Willem Westermann van initiatiefnemer Vereniging van EvenementenMakers (VVEM). “Voor artiesten, maar ook zeker voor mensen achter de schermen. Met Tree of Hope willen we hen een hart onder de riem steken.”

Het bouwwerk is gecreëerd door makers uit de branche en bestaat uit twee reusachtige handen die zich verbinden als stam, en een kruin in de vorm van een zwerm paradijsvogels die vrijgelaten wordt.