Meer geld voor Het Schip

(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Museum Het Schip krijgt de komende vier jaar een subsidie van 380.000 euro per jaar. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), die het geld deze week heeft toegekend, is vol lof over het museum in de Spaarndammerbuurt.

Het museum rond de bouwstijl Amsterdamse School ontving eerder 123.000 euro subsidie per jaar. Vanwege de uitbreidingsplannen vroeg Het Schip 380.000 euro aan, een bedrag dat volledig is toegekend. Maar donaties en sponsoring blijven wel nodig, zo liet Het Schip onmiddellijk weten.

Het Ketelhuis op het Westergasterrein -dat zich richt op de Nederlandse film- krijgt 211.000 euro van de aangevraagde drie ton, voor groei en professionalisering. Voor het gratis filmfestival Pluk de Nacht op het Stenen Hoofd is er een tegenvaller: de aangevraagde 30.000 euro is niet toegekend. Het fonds stelt dat Pluk de Nacht een paar euro entree kan gaan heffen om het geld bijelkaar te krijgen.

Centrum voor debat, bezinning en poëzie De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade (aanvraag 200.000 euro) krijgt ook geen subsidie van het fonds. Het AFK kende daarnaast het Van Eesterenmuseum in Nieuw-West (aanvraag 90.000 euro) geen geld toe. WG Kunst met een expositieruimte op het WG-terrein vroeg 50.000 euro aan, maar kreeg ook niets.

DeWestkrant