Meer huizen verkocht in West, prijs stabiel

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Ondanks de coronacrisis blijven de huizenprijzen in West nog steeds op hetzelfde niveau. Er zijn het afgelopen kwartaal wel meer woningen verkocht, wat betekent dat de krapte op de woningmarkt in West aan het afnemen is. Dit blijkt uit cijfers van de Makelaarsvereniging Amsterdam.

De prijs per vierkante meter was in het vierde kwartaal van 2020 € 6466. Dat is een kleine daling ten opzichte van het derde kwartaal (€ 6605), maar een stijging vergeleken met het vierde kwartaal van 2019 (€ 6286).

Het aantal verkochte woningen in West is met 500 de afgelopen twee jaar nog nooit zo hoog geweest, wat betekent dat meer huizen te koop komen. Ook staan woningen iets langer te koop: 28 dagen het afgelopen kwartaal. Vorig jaar stond dit cijfer op 25.

Nieuw-West
In Nieuw-West is de krapte nog wel aan het toenemen, evenals de vierkante meterprijs. Nu kost een woning in het stadsdeel € 4060 per vierkante meter. Vorig jaar betaalden huizenkopers gemiddeld € 3833,-. In Nieuw-West staan woningen gemiddeld 27 dagen te koop.

Meer keuze
De MVA meldt dat in heel Amsterdam een stijging is te zien van het woningaanbod, dat terug is op het niveau van 2016. Voorzitter Jerry Wijnen noemt dat ‘heel positief’, zodat er voor de Amsterdamse huizenkoper meer valt te kiezen. In de rest van Nederland is de krapte op de huizenmarkt juist toegenomen.

 

DeWestkrant