Radio Radio brengt de panini van A Volo naar Westerpark

A Volo. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

Radio Radio opent binnenkort pop-up Deli Deli in het Westerpark. De club werkt daarbij samen met A Volo, een Napolitaanse zaak die volgens Patricia bruist als prosecco. Een kennismaking.

A Volo zit op de Haarlemmerdijk 188, op de rijtje waar ook Mediterrane en Lova zitten. Getuige de slogan op de website ontbreekt het de ondernemers niet aan zelfvertrouwen. “Italians do it better.” Je kunt ze afserveren als opscheppers, maar ik persoonlijk houd van die bravoure. Bovendien hebben ze een punt, in ieder geval op culinair gebied.

Napolitaanse zaak
“Puglia, Sardinië. We komen uit heel Italië. Ik kom zelf uit Napels. Het is eigenlijk gewoon een Napolitaanse zaak”, zegt een mede-eigenaar. Zijn roots zie je terug in het voetbalshirt bij de kassa en het culinaire aanbod. Napels staat bekend als geboortestad van de pizza. Bij A Vola vind je pizzapunten bij de ingang.

Prosecco
In het Italiaans is a volo een uitdrukking om aan te geven dat iets snel moet gebeuren. Zo van: “Ik ben al laat, een espresso a volo!” Als je rap een stuk pizza, belegd broodje, salade, cannoli of koffie wilt scoren, ben je hier aan het juiste adres. De zaak zit schuin tegenover The Movies. Bescheiden vanbuiten, maar vanbinnen zo bruisend als een vol glas prosecco.

Italiaanse popmuziek
Al tien jaar werkt dit adres als een magneet op hoofdstedelijke Italianen. Opgewonden Italiaans klettert door het licht chaotische tentje. Zoenen en schouderklopjes gaan over en weer. Goedkeurende blikken zweven door de lucht als lange haren of volle lippen opduiken. Italiaanse popmuziek roept herinneringen op aan broeierige strandvakanties met disco-uitjes als kers op de taart. De outfits van veel bezoekers kloppen van top tot teen en zijn gemaakt om de show te stelen: gouden kettingen, ravijndiep decolleté, loeistrakke spijkerbroek, cowboylaarzen, leren jasje.

Italiaanse moeders
Ooit bestelde ik er een cappuccino en kreeg ik er een mededeling bij: “This is the best cappuccino ever.” Dat vond ik goed om te weten, maar ik had al zo’n vermoeden. Zoals het échte Italianen betaamt, nemen ze behalve de koffie ook het eten serieus. Volgens de crew smaakt alles hier zoals bij mama thuis. En als iemand koken kan, dan zijn het wel Italiaanse moeders.

Tjokvol smaak
Vandaag kom ik er vooral voor de gegrilde broodjes, de panini met ingrediënten als tonijnsalade, mortadella, gegrilde groenten en burrata. Voor mijn vriend een Bas, een broodje met gorgonzola, Parmaham, tomaat, pesto, rucola en knapperige ui (8 euro). Zelf neem ik er eentje  met Parmaham, mozzarella, pesto, rucola en tomaat (7,50 euro). Knettersverse produkten tjokvol smaak, onder het beleg frisse en fruitige olijfolie. Fraaie broodjes die staan als een huis.

Deli Deli
Een deel van deze creaties ging op zondag 16 juni richting het Westerpark en stond te shinen bij Radio Radio aan de Pazzanistraat 3. Zoals we je eerder vertelden is deze club onlangs gestopt met de verkoop van pizza’s. Deze zaak gaat over zo’n twee weken de pop-up Deli Deli openen en werkt daarbij samen met A Volo. Bij wijze van try-out werden er op de 16e verschillende broodjes geserveerd, en kon het publiek ondertussen kijken naar het EK.

Picknick-waardig
Behalve Italiaanse broodjes komen er bij Deli Deli ook nog salades, hapjes en snacks. Behoorlijk picknick-waardig allemaal. Kleedje erbij, zon op je bol. Niets meer aan doen. Om alvast in de stemming te komen, raad ik je deze Spotify-list met Tarzan Boy van Baltimora en andere old skool Italo Disco aan.

A Volo. Foto: Patricia Jacob.

 

 

DeWestkrant