‘Resto-hopping’ in Osdorp

Gia op het Osdorpplein.
Hoogstins2024

Heb je zo’n beetje overal in West gegeten en snak je naar iets nieuws? Misschien is het dan een idee om in Nieuw-West van het ene naar het andere restaurant te gaan.

Het Osdorpplein is in beweging. Vanaf verschillende plekken heb je zicht op kraanwagens die bouwwerkzaamheden faciliteren. In de schaduw van zo’n kraan, bij het nieuwe gedeelte rond de Jumbo, zijn twee restaurants opgeborreld: Sallora en Gia. Ze zitten schuin tegenover elkaar. Voor extra variatie op één avond zou je kunnen gaan mixen en matchen: een aperitief en een voorgerecht bij de ene zaak, een hoofdgerecht en koffie bij de andere.

Pizza carpaccio
Van de twee is Gia de nieuwkomer. Sallora zit er iets langer, sinds 6 juni. Gia opende op 24 november de deuren. Via een rode loper kom je binnen in een strakke setting met gouden accenten en meubels in een mix van pastel- en blauwtinten. Hoewel het interieur zowel een vleugje Miami als Dubai heeft, voeren Italiaanse (halal)gerechten de boventoon: vitello tonnata, pasta met ossenhaaspuntjes en eekhoorntjesbrood (22,50 euro), linguine al tartufo, lasagne bolognese (15,50 euro), op de huid gebakken zeebaars, maar ook pizza’s met kip, scampi, burrata of carpaccio (19,90 euro).

Patisserie van Waldo’s
Net als Sallora richt ook Gia zich op een koopkrachtig publiek. Daarom is voor het gros van de huidige buurt het menu waarschijnlijk te hoog gegrepen. De hoofdgerechten beginnen bij 17,50 euro voor een wortelburger. Wil je daar bijvoorbeeld broccoli bij, dan kost je dat 7,50 euro meer. Voor bij de koffie verkoopt Gia patisserie van Waldo, een bakfenomeen uit het centrum. Voor 8,50 euro kun je prikken in zijn lemon cheesecake of chocoladetaart. Qua drank is Gia ook van alle markten thuis. Behalve flink wat frisdrank zijn er bieren, wijnen en cocktails – met en zonder alcohol.

(Grill)gerechten
Over Sallora heb ik al eerder geschreven: het is een winkel en restaurant ineen. Ook hier is al het eten halal, alleen eet je er geen Italiaans maar voornamelijk (grill)gerechten uit het Midden-Oosten (Libanon, Syrië). Bijvoorbeeld op houtskool gegrild lamsvlees met noten en kruiden en geroosterde gamba’s met knoflook (26,95 euro). Daarnaast heb je er ook een grote selectie hapjes, waaronder gebakken kippenlevertjes (7,95 euro). Qua zoetigheid valt vooral babousa (9,95 euro) op, een cake van griesmeel, yoghurt en siroop, die wordt gemaakt zoals ‘alleen de koks van Sallora maken’. Sallora is vanaf lunchtijd open. Bij Gia kun je pas vanaf 17.00 uur terecht.