The Boba Spot is dé bubble tea ‘hot spot’ van de Kinkerstraat

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

In vier stappen kun je bij The Boba Spot in de Kinkerstraat je eigen bubble tea laten mixen. Ook vind je er bijpassende rolcakes van Mrs. Chung’s Bakery.

In de Kinkerstraat klitten veel bijzondere Aziatische tentjes samen, zoals Seoul Food (73A), Pho 91(106H) en Tea’s Delight (58). Dit serene theehuis wordt gedreven door een broer en zus die zowel kwaliteitstheeën als matcha-ijs verkopen. Met de komst van The Boba Spot (12) zo’n twee weken terug, heeft de Kinkerstraat er nóg een scheut Azië bijgekregen. De funky crew met Vietnamese roots staat te trappelen om West aan de ‘boba’ oftewel ‘bubble tea’ te krijgen.

Taiwanese uitvinding
Bubble tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaballetjes. Deze balletjes, die worden gemaakt van zetmeel uit de cassavewortel, hebben weinig smaak en zijn wat taai – denk: winegums. Bubble tea komt uit Taiwan, maar is inmiddels hot in heel Azië. Ook in Amsterdam wordt er al flink op los gebubbeld, onder meer bij A-Fusion en Yo Yo! op de Zeedijk. In West kun je de drank ook al scoren, bijvoorbeeld bij Jen’s Bing in de Ten Katestraat.

Bestsellers
Bij The Boba Spot valt flink wat te kiezen. Hoe het werkt? In vier stappen! Eerst kies je een drank, daarna het suikergehalte, vervolgens een melksoort en tenslotte de topping: brown sugar tapioca, crystal pearl, vanillepudding, panna cotta of bijvoorbeeld slagroom. Brown sugar milk tea en taro milk zijn twee van de bestsellers. Verder kun je kiezen tussen groene drankjes, waaronder een mix van selderij, limoen en appel, en mengsels van het Japanse zuiveldrankje Yakult, thee en fruit. Matcha & pandan is een andere categorie. Net als fruit blend tea en Vietnamese coffee.

Rolcakes
Bij het gros van de bubble tea-zaken krijg je je drankje in een grote plastic beker, maar The Boba Shop pakt dat heel anders aan. Elke drank – in mijn geval ijsthee met lychees en rozenknopjes – wordt geserveerd in een fles van recyclebaar plastic. De fles, die de sluiting van een blikje heeft, is zó stevig dat je ‘m na afloop zou kunnen gebruiken als vaasje. Geinig om cadeau te geven! Zelf zou ik dan kiezen voor het grote formaat (6,50 euro) en er nog wat extra’s bijdoen: een rolcake met yuzu (5 euro) bijvoorbeeld of eentje met matcha. Ik wil natuurlijk niet overkomen als een krent! By the way: de zoetigheden komen van Mrs. Chung’s Bakery uit Heerhugowaard, waar een dame uit Hongkong de sterren van de hemel bakt.

 

 

DeWestkrant