Tuiniers willen duizenden bloemen laten bloeien in Westerpark

Foto: Tuinen van Westerpark
Hoogstins2024
Zaterdag 5 november is de landelijke natuurwerkdag. Op die dag zetten vrijwilligers in heel Nederland zich in voor een stukje natuur bij hen in de buurt. Ook leden van de Tuinen van Westerpark, een samenwerking van volkstuinparken Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer, gaan die dag aan de slag.
Ze gaan duizenden bollen planten in de gemeenschappelijke groengebieden, zodat iedereen volgend jaar weer kan genieten van een kleurrijk voorjaar in de tuinparken. Bij het planten van de bollen werken ze volgens de methode van ’naturalistic bulb planting’. Daarbij strooi je de bollen ‘met enig beleid’ in het gebied waar je ze wilt hebben en plant je ze waar ze vallen.
Omdat ze bij dat planten extra hulp kunnen gebruiken, roepen ze vrijwilligers op voor ‘een ochtend gezellig met elkaar in de buitenlucht’. Volgens hen is de activiteit niet zwaar en ook leuk om met kinderen en/of vrienden te doen. De tuiniers starten om 9.30 uur en eindigen om 12.00 uur.
Het is handig als je zelf handschoenen, een schepje en emmertje meeneemt, maar het hoeft niet per se. Vanaf 09.15 uur verzamelen bij het clubhuis van Nut en Genoegen, Sloterdijkerweg 21. Uiterlijk donderdag 3 november aanmelden per mail: info@detuinenvanwesterpark.nl
DeWestkrant