Wandelen door het Westerpark met muziek Corrie van Binsbergen

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Zondag is de WesterparkWalk App gelanceerd, met een feestelijk brunch-concert in Zaal 100. De WesterparkWalk is een interactieve geluidstour met muziek die verbonden is aan een reeks plekken in het park.

Gitarist en componist Corrie van Binsbergen componeerde de muziek in 2018 voor het 15-jarig jubileum van Cultuurpark Westergasfabriek. Zij componeerde een 15-delige suite voor haar band Vanbinsbergen Playstation, die destijds lovend werd ontvangen.
Met de WesterparkWalk App kun je nu tijdens een wandeling door het park delen uit de suite horen. Alle delen hebben betrekking op specifieke locaties in het park. Van Binsbergen heeft lange tijd bij het Westerpark gewoond en gewerkt.

Voor de presentatie kwam Vanbinsbergen Playstation nog één keer samen. Meer over de achterliggende verhalen en de aangeraden route: https://corrievanbinsbergen.com/projecten/westerparkwalk/

Presentatie zondagmiddag 20 november Zaal 100, De Wittenstraat 100
12:00 koffie, thee, broodjes, soep
12:40 concert Vanbinsbergen Playstation
13:30 naar het park voor de WesterparkWalk (koptelefoon en mobiel mee)

Line up Vanbinsbergen Playstation
Mete Erker tenorsax, basklarinet Miguel Boelens altsax, sopraansax Angelo Verploegen flugelhorn Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal piano Corrie van Binsbergen gitaar Dion Nijland bas Yonga Sun drums

DeWestkrant