Westerpark krijgt nieuwe vegetarische zaak: Café Beurre

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins

De Napolitaanse pizza’s van Pica in de Van Limburg Stirumstraat zijn verleden tijd. Vanaf maart zet Café Beurre op die plek groente op een erepodium.

Eerst zat Baohuis er en rolde er kinky Aziatisch eten uit de keuken. Twee jaar later wisselden de eigenaren de gestoomde broodjes in voor Napolitaanse pizza’s en noemden ze de zaak Pica.  Inmiddels wordt er flink geklust in het hoekpand aan de Van Limburg Stirumstraat. Het is de bedoeling dat Café Beurre er in maart zijn deuren opent.  

Balthazar’s Keuken
Een van de eigenaren van de nieuwe zaak is Kim Jongbloed. Tot voor kort deed hij sales en marketing voor De Wijnwinkel in de Runstraat. Eerder was hij onder meer drie jaar floor manager bij Balthazar’s Keuken op de Elandsgracht. Bij dit uitstekende restaurantje geeft de kok een creatieve draai aan traditionele gerechten. Je eet er al sinds jaar en dag wat de pot schaft: een wekelijks wisselend driegangenmenu.

Leukere wereld
Met Café Beurre willen Kim en zijn partners de wereld iets leuker maken door ‘really great food and drinks’ te serveren. Ze willen dat gaan doen in ‘an open atmosphere without hurting animals or the environment’. De mannen gaan dus onder meer een vegetarische kaart voeren.

Cuisine Carine
Bij het samenstellen van deze kaart krijgen ze hulp van een tante van Kim: Karin Gaasterland. Ik volg haar al een tijdje op Instagram. Zij begon in 1995 Balthazar’s Keuken en was als chef ruim twintig jaar verantwoordelijk voor de keuken en het ontwikkelen van de weekmenu’s. In 2018 startte ze Cuisine Carine, een restaurant zonder vaste locatie. Ofwel: “Koken zonder grenzen, geïnspireerd door de ingrediënten en de mensen die ze overal tegenkomt.” Wat dat inhoudt is te lezen in het gelijknamige kookboek dat ze vorig jaar uitbracht.

‘Butter soaked brioche

Met een fijnproever als Karin aan je zijde komt het vast wel goed met het eten bij Café Beurre. Op dit moment is het culinaire team druk aan het testkoken. Ik zag al wat smakelijke creaties voorbijkomen, zoals gebakken paddenstoelen op een ‘butter soaked brioche’ en een roomijs-karameldessert waar de chocolade vanaf droop. Ik kan niet wachten om er aan te schuiven!