Bij Rosti (voorheen Holy Ravioli) bakken ze bieten- en basilicumfocaccia’s

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

De eigenaren van Pastai gaan een tweede zaak in de J.P. Heijstraat openen. Het assortiment bestaat uit belegde Italiaanse broodjes en streetfood uit Puglia.

Het is een feit dat er uit Italië veel lekkers komt. Ook kun je er niet omheen dat Nederlanders dol zijn op brood. Tel die twee feiten bij elkaar op en je hebt een succesformule. De eigenaren van Pastai, het pastarestaurant in de J.P. Heijestraat dat bekendstaat om zijn gulle porties, gingen ermee aan de slag en kwamen met het concept Rosti, Italian Strolling Food. Hun creaties kun je nu al ophalen bij Pastai of laten bezorgen, maar binnenkort openen ze een zaak iets verderop, in het pand waar voorheen Holy Ravioli zat.

Streetfood uit Puglia
Broodjes zijn de basis van Rosti’s assortiment, maar er zijn ook snacks. Aangezien de crew uit het fabuleuze Puglia komt, mag het streetfood uit deze regio niet ontbreken. Rustico Leccese is daar een voorbeeld van, een hartig taarje met mozzarella, tomaat en bechamelsaus. Pasteitjes uit Puglia zijn er ook, zoals een panzerotto cime di rape, een gefrituurd hapje met mozzarella en Italiaanse raapstelen (5,50 euro). Voor 1,50 euro extra krijg je er worst bij.

Broodjes
Qua brood staat homemade foccacia centraal, in klassieke én moderne versies. Vergelijk de focaccia Barese (wit brood met tomaat en oregano erop), maar eens met de focaccio speck e taleggio (8,90 euro). De basis van deze creatie is een bietenfocaccia, die is belegd met spek, kaas uit Lombardije en walnoten. Behalve deze rode focaccia is er ook een groene versie. Deze basilicumfocaccia kun je laten beleggen met mozzarella, tomaat, pesto en pijnboompitten. Voor toe heeft Rosti tiramisù én nutelloto, een pasteitje met nutella erin. Eén ding weet ik zeker: kinderen gaan er vast van uit hun dak.

DeWestkrant