De ‘Jerk Master’ brengt de smaak van Jamaica naar De Baarsjes

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Aan het Mercatorplein, in het pand waar voorheen The Tajine Bar zat, gaat Damion Rosegreen zijn droom waar maken: een ‘relaxplek’ met reggae,  cocktails en authentiek Jamaicaanse gerechten.

Nu grilt Damion Rosegreen er nog op los in een ruimte bij Kitchen Republic aan de Nieuwe Hemweg, en kan hij de vele afhaalbestellingen amper bijhouden. Van 17 tot en met 21 mei parkeert hij de truck van Jerk Bay op het festival Rollende Keukens in het Westerpark. Maar daarna is het dan toch zover.

Eigen restaurant
In juni opent hij namelijk zijn eigen restaurant aan het Mercatorplein 5H, op de plek waar voorheen The Tajine Bar zat. Vorig jaar schreven we nog dat pizzaketen Domino’s er een filiaal wilde vestigen, maar nu blijkt dat Damion de gelukkige is. “Ik zag het pand en voelde dat goed zat. Ik kan niet wachten om open te gaan. Ik wil écht Jamaicaans eten serveren en zal zorgen dat iedereen de vibes van mijn geboorteland voelt. I am so happy!”

Pandemie
Ik ben ook blij voor hem. Zoals ik eerder schreef, heeft hij een lange weg afgelegd voordat hij Jerk Bay uit de grond stampte. Damion, die op Jamaica is geboren, is al zo’n zes jaar in Nederland met zijn vrouw en twee kinderen. Hij werkte onder meer in het Mövenpick Hotel in het centrum. Toen de pandemie begon, verloor hij zijn baan en moest hij zichzelf opnieuw uitvinden. Op dat moment begon hij vanuit The Kitchen Republic zijn afhaalzaak.

Droom
Maar terwijl hij het kruidenmengsel voor zijn formidabele jerk chicken maakte, zijn (halal) kippenpoten en -dijen erin marineerde en ze daarna op de grill legde, droomde hij van een eigen restaurant. Hij zou dan meer mensen kunnen bereiken en ‘zijn eigen sfeertje’ kunnen neerzetten.

Relaxplek
Om zijn droom te financieren, startte hij een crowdfundingsactie. Dit initiatief bracht echter niet het benodigde geld. Inmiddels heeft Damion een partner gevonden die in het bedrijf wil investeren. Damion kan zijn plannen dus gaan uitvoeren. Zijn restaurant moet ‘een relaxplek’ worden. Reken op reggae en authentiekJamaicaanse gerechten, zoals een stoofpotje van vis in kokosmelk. “Mijn restaurant krijgt een terras. Ik ga ook lekkere cocktails maken.”

Trots
Damion vertelde me eerder dat zijn vrouw en kinderen de reden zijn dat hij elke dag opstaat: “Zij zijn mijn alles.” Wat zullen ze trots zijn als ze in juni rondlopen in het restaurant van hun vader. Ik heb zo het idee dat het er heel erg funky wordt.

DeWestkrant