Gluten- en lactosevrij snoepen bij taartcafé Rose & Vanilla in Oud-West

Hoogstins2024

Rose & Vanilla komt uit Utrecht, maar zit sinds een week ook in Amsterdam. In het taartencafé in de Eerste Constantijn Huygensstraat vind je gluten- en lactosevrije zoetigheden, die soms ook vegan zijn. Volgens Patricia zijn de petits-fours net snoepjes.

Dat Rose & Vanilla naar West zou komen, handen we al aangekondigd. Officieel gaat het taartencafé van Daphne en Erik pas op 21 maart open. Maar sinds een week kun je er al binnenlopen voor koffie met iets erbij. Alleen voor de lunch en een high tea moet je nog even geduld hebben. Zoals we schreven kunnen zoetekauwen met een voedselallergie of -intolerantie ook hun lol op bij deze nieuwkomer. Al het biologische lekkers is hier namelijk gluten- en lactosevrij. Een deel ervan is vegan en vrij van geraffineerde suikers.

Multiple choice
De vitrine steelt de show in de basic ingerichte ruimte: een ongelakte houten vloer, witte muren, een paar tafeltjes glas-in-loodramen. Met taarten die zó een museum in kunnen, is poespas overbodig. Ik spot zes- en twaalfpersoonstaarten, gebakjes, petit-fours en brownies. Multiple choice, dus. En allemaal even verleidelijk.

Hazelnootgebakjes
Ga maar na: chocolade-kokoskaart, waarvoor de eigenaren pure chocolade in een Ecuadoriaanse fabriek laten produceren. Hazelnootgebakjes met meringue en mokkacrème (4.75 euro), worteltaart en tiramisu met vegan twist, ofwel: “Een haverkoekje doordrenkt met volle espresso, daarop een romige vulling, stukjes chocolade uit Ecuador en natuurlijk cacao.” En dit is nog maar een greep uit aanbod.

Slimme taartjes
Om zo veel mogelijk te kunnen proeven, zonder uit je voegen te knallen zijn de petit-fours hartstikke slim (2 euro per stuk). Ze zijn er in een handvol smaken. Ik nam er eentje met kokos en bosvruchten. Lekker fris en puur van smaak. Het taartje smolt zowat op mijn tong. Een snoepje van een taartje. Kop koffie erbij, vol zicht op de actie in de straat. Erg ontspannend. Rose & Vanilla smaakt naar méér.

Tiramisu in de stijl van Rose & Vanilla.

 

DeWestkrant