Muziek, gratis oesters proeven en Colour Walk op feestelijke opening Kinkerstraat 15 juli

Kinkerstraat, foto uit de expositie Kinkerstraat vol Verhalen. (Foto Gözde Otman)
Hoogstins2024

De vernieuwing van de Kinkerstraat is klaar. Op zaterdag 15 juli is er de feestelijke opening van de straat, georganiseerd door ondernemers van de Kinkerstraat, Ten Katemarkt en De Hallen en stadsdeel West.

Het wordt een feestelijke dag met muziek, dans, theater en meer, aldus de organisatie. De festiviteiten beginnen om 12 uur. Op het programma staan onder meer een optreden van een brassband, gratis oesters proeven, het uitdelen van gratis tassen, trouwen voor een dag en meerijden met een museumtram. Kinderen kunnen zich laten schminken. 

Colour Walk
Deze dag staat ook in het teken van de de eerste Amsterdamse Colour Walk, georganiseerd door kunstenaar Helen Roeten. Iedereen kan uitbundige creaties aantrekken en meelopen. Het vertrek is om 14.00 uur vanaf Galerie Beeldend Gesproken in De Hallen. Deelnemers lopen via de passage naar de Kinkerstraat. Het concept Colour Walk komt uit Londen, waar elke derde donderdag van de maand een groep mensen gekleed in bijzondere creaties elkaar ontmoet. 

Exposities
In Galerie Beeldend Gesproken is tot 3 september de expositie Colour World, met onder meer kimono’s, beschilderde stoelen, schoenen en jassen en bedrukte kunststoffen. Tot maandag 31 juli is verder de expositie Kinkerstraat vol Verhalen gratis in De Hallen te zien. De tentoonstelling zoomt in op ‘een aantal van de mooie mensen uit de Kinkerstraat’, waaronder acht ondernemers.