Politie: vaker controle op geluidsoverlast motoren en auto’s in Nieuw-West

Foto Wikimedia Commons/Nirvanakurt
Hoogstins2024

De politie in Nieuw-West gaat vaker controleren en verbaliseren op geluidsoverlast door motoren en auto’s. Dit kondigen de basisteams Noord & Zuid aan in een bericht op Facebook. Na controles zondag in Osdorp rond de Wolbrantskerkweg zijn twee motorfietsen bij het politiebureau gestald voor nader onderzoek naar het uitlaatgeluid. 

“De politie gaat hier meer op controleren en verbaliseren, aangezien we diverse klachten krijgen en ook zelf constateren dat er steeds meer ‘herrie-uitlaten’ gemonteerd worden op motorvoertuigen”, aldus het bericht. Mogelijke boetes volgens de politie: 300 of 450 euro, afhankelijk van de hoogte van de geluidsoverschrijding. Ook bestaat de mogelijkheid om de gebruikte uitlaat in beslag te nemen. 

Een aantal bewoners reageert op Facebook opgetogen op het bericht. ‘Fantastisch!!! Word gek van de decibellen uit motoren’. Ook zijn er adviezen aan de politie. ’De Lelylaan zou een makkelijke plek kunnen zijn voor inbeslagnames. Behalve met teveel lawaai rijden ze er ook achterlijk hard’.

Een ander schrijft: ‘Graag op de Slotermeerlaan, ook onwijs veel herrie/geluidsoverlast van motoren’. En de Burgemeester Roëlstraat en Oostoever worden ook genoemd: ‘Het liefst gaan ze racen rond 24.00.’ De politie deelde zondag overigens ook zo’n 50 boetes uit voor het niet- of verkeerd dragen van autogordels.

DeWestkrant