Samen de Verfdoosflat ‘pimpen’

De ‘verfdoos', Lodewijk van Deysselstraat. Foto: Nico Boink.
Hoogstins2024
Op dinsdag 3 mei organiseert het Van Eesteren Museum aan de Noordzijde in Nieuw-West van 10.00 tot 12.00 uur een workshop om de ‘Verfdoos’ een make-over te geven. Deze flat met de primaire kleuren geel, rood en blauw is een iconische blikvanger in Slotermeer. In het eerste deel van de workshop bouwen de deelnemers de flat na en geven ze de flat met andere kleuren en patronen een eigen gezicht. In het tweede deel zetten ze samen met anderen de aangepaste Verfdoos op een plattegrond, waar het samen met het ‘groen’ en het ‘blauw’ van de buurt een nieuwe wijk gaat vormen.
Dat kleuren belangrijk waren voor
stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, zie je onder meer terug in inrichting van Slotermeer. Er is daar groen om in te zitten, te spelen en te verdwalen. Je ziet groen tussen de flats, langs het water en straat. Telkens is het anders. Maar al het groen is een onmisbare schakel in het stedenbouwkundige plan. Het water vormt het hart van het plan. De Sloterplas werd speciaal gegraven om de weilanden op te hogen en geschikt te maken voor huizen, flats en allerlei andere gebouwen. Zoals flats langs de rand van de Sloterplas. Nu is het een plek voor verkoeling en plezier.
In alle schoolvakanties biedt het van Eesteren Museum creatieve workshops voor jong en oud aan. Meer info over de Verfdoos-workshop vind je
hier.
 
DeWestkrant