Stel u verkiesbaar voor stadsdeelcommissie

Hoogstins2024

In maart kunt u weer stemmen voor de gemeenteraad én de stadsdeelcommissie. Om verkiesbaar te zijn in het stadsdeel hoeft u geen lid te zijn van een politieke partij. Op donderdag 25 november is er een online informatieavond over hoe u zich kunt aanmelden als kandidaat voor de stadsdeelcommissie.

  • Datum: Donderdag 25 november
  • Tijd: Van 20.00 tot 21.30 uur
  • Locatie: vanwege de verscherpte coronamaatregelen vindt de bijeenkomst online plaats

Op donderdag 25 november bent u welkom bij de online informatieavond van stadsdeel West. We leggen u graag uit hoe u een verzoek kunt indienen voor het registreren van een partijnaam of naam van een groepering/nieuwe (buurt)partij om mee te doen aan de verkiezing van de stadsdeelcommissie. Groeperingen en politieke partijen hebben namelijk tot en met 20 december de tijd om zich aan te melden.

Programma
Tijdens de online bijeenkomst vanuit een speciale studio, krijgt u uitleg over hoe het in zijn werk gaat, welke formulieren nodig zijn en wat er verwacht wordt. Bestuurder Carolien de Heer van stadsdeel West vertelt over wat het werk van het dagelijks bestuur inhoudt, hoe het bestuurlijk stelsel in elkaar zit en wat er in de volgende periode verandert. Stadsdeelcommissieleden van West vertellen over hun ervaringen van de afgelopen vier jaar en hoe zij denken over hun politieke invloed, nu en na de volgende verkiezingen. Zijn zij zichtbaar genoeg voor de bewoners? Heeft u ideeën over hoe het anders kan? Die vragen kunt u online via een chat stellen en de studiogasten beantwoorden die dan live. Hier meer informatie over de bijeenkomst: https://channel.royalcast.com/stadsdeelverkiezingen2022/#!/stadsdeelverkiezingen2022/20211125_1

Ambities
Heeft u serieuze of voorzichtige ambities? Luister en praat dan mee op 25 november en wie weet waagt u de sprong en bent u straks verkiesbaar als oren en ogen van uw buurt in West, en adviseert u het dagelijks bestuur.

Aanmelden
Aanmelden om de link te ontvangen zodra die er is kan alvast via stadsdeelcommissie.sdw@amsterdam.nl, maar is niet verplicht. De link volgt zo snel mogelijk op onze website en via onze andere kanalen als Facebook en Twitter.

Meer informatie
Bekijk voor meer informatie het artikel Verkiesbaar stellen voor de verkiezingen? Kom nu in actie!