Van ’s nachts eten bij Casanova tot bedwantsenplaag: de 10 populairste stukken van 2022 

Couscousbar in de Kinkerstraat, een van de vijf plekken voor Mocro Flavours. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins

Saai is het nooit in West. Zo’n 800 artikelen publiceerden we het afgelopen jaar. De tien meest gelezen stukken gaan vooral over horeca en winkels, belangrijke smaakmakers van West. Naast onze vaste lezers -alleen al onze nieuwsbrief telt 4300 abonnees- wisten veel anderen De Westkrant te vinden, vaak via social media.

Bij De Westkrant draait het trouwens zeker niet alleen om clicks. We maken verhalen die een plek verdienen in een nieuwsmedium met hart voor de buurt. Ook als dat vooral interessant is voor een beperkte groep bewoners. Onze website en nieuwsbrief zijn gratis en dat moet zo blijven. Wil je ons steunen met een donatie, graag! Dat kan via deze link.

De 10 meest gelezen artikelen van 2022

1 Café Casanova in Oud-West staat bekend als ‘een geheim in de Surinaamse gemeenschap’. Zes dagen per week kun je er tot diep in de nacht rijst met kip, bami en sateetjes eten.

2 Op Westergas opent lichtkunstmuseum Fabrique des Lumières, een plek waar interpretaties van bekende kunstwerken worden geprojecteerd onder begeleiding van muziek. De eerste expositie draait om het werk van Klimt en Hundertwasser. 

3 Om in no time alles voor je BBQ bij elkaar te scharrelen, kun je het best naar de Kinkerstraat gaan. In het onwaarschijnlijke geval dat je niet alles in de winkels vindt, kun je verder shoppen op de Ten Katemarkt.

4 Stadsdeel West gaat woningcorporaties vragen om snel maatregelen te nemen als huurders last hebben van bedwantsen. Dat zegde dagelijks bestuurder Thomas Hermans toe na problemen met dit ongedierte in een wooncomplex in de Witte de Withstraat.

5 Slager René van der Schaft in de Kinkerstraat houdt ermee op. Hij heeft de buurt zien veranderen. “Het is geen echte volksbuurt meer.” Hij ziet veel jonge mensen die veeleisender zijn. “Ze willen iets wat ik niet verkoop. Scholfilet bijvoorbeeld.”

6 Na een verbouwing heeft de Dirk van den Broek op het Mercatorplein de deuren heropend. “Al tachtig jaar zit Dirk van den Broek op het Mercatorplein en na de verbouwing zijn we weer helemaal klaar voor de toekomst”. 

7 Het Marokkaanse elftal heeft een geweldig wereldkampioenschap voetbal achter de rug. Vijf adressen in West en Nieuw-West om nog even na te genieten met Mocro Flavours.

8 De Praxis aan de Luvernes in Westpoort gaat sluiten. Volgens de districtsmanager komt het doordat de bouwmarkt ligt in een ‘moeilijk marktgebied’ en de omzetdoelstellingen niet gehaald konden worden. 

9 De gemeente heeft aan het gebouw van club De School in De Baarsjes een nieuwe 24-uursvergunning verleend. Dit bleek later de opmaat naar de doorstart van de roemruchte club in de voormalige LTS. 

10 Domino’s wil een filiaal openen op het Mercatorplein. De pizzaketen heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor nummer 5H, waar nu The Tajine Bar is gevestigd.