Moederdagcadeaus: 9 one-stop-shopping adressen in West

Zondag 14 mei is het Moederdag. Wat ga jij kopen?  En, minstens zo belangrijk, wáár? Deze adressen hebben zo’n breed assortiment dat je vast wel iets vindt.

1. Church of Labels, Ten Katestraat 67-71
In deze kerk is het smullen geblazen voor fashionista’s. Patty ‘Dolly Dot’ Zomer en ander stylisten zijn hier dan ook kind aan huis. Check dit artikel als je erover denkt om een zomerjurkje cadeau te doen. Toch is het niet alleen maar kleding dat de klok slaat. Tassen, boeken en vaasjes zitten ook in het assortiment.

2. Gekaapt, Kinkerstraat 320
Deze conceptstore in Oud-West is net een museum, maar dan eentje waar je wél ontspannen kan rondlopen. Sieraden, tassen, geurkaarsen, kleding, boeken, servies. Stuk voor stuk met zorg geselecteerd door eigenares Natali Salvaggio, die vooral inkoopt bij duurzame en lokale merken.

3. Kringloop West, Tweede Hugo de Grootstraat 70
Dit is zeker niet zomaar de gemiddelde kringloop. Nee, dit is de ‘Bijenkorf’ van Westerpark. Kleding, servies, schoenen en tassen krijgen hier voor een zacht prijsje een tweede leven. Daarnaast kun je er lokale kunst inslaan.

4. Lykke, Jan Evertsenstraat 81
Dit mini-warenhuis in De Baarsjes gaat geregeld verrassende ‘collabs’ aan, zoals met grafisch alchemist Greta Desirèe. Lykke heeft inmiddels ook diverse klassiekers op de planken, zoals de limonades die de eigenares maakt met creative chef  Kwesi, die ooit The Stoof Show in Westerpark bestierde. Verder vind je er sieraden, verzorgingsproducten en kleding.

5. Milagros Mundo, Postjesweg 23
Bij deze zaak in De Baarsjes blijf je je verwonderen. ‘Joy, love & peace to the world’, staat er met koeienletters op het raam. En reken maar dat je in dit mini-warenhuis veel blijheid aantreft: hippie chic jurken, gebloemde zijden kimono’s, culinaire en spirituele boeken, Tibetaanse prayer flags.

6. Paragraph, Vespuccistraat 117H
De eigenares van deze zaak heeft van haar liefde voor bloemen haar beroep gemaakt. Ze is namelijk ‘floral and event stylist’. Haar winkel in De Baarsjes is dan ook een plaatje. Van de kleding tot en met woonaccessoires: alles knettert van de kleur. Vanzelfsprekend zijn er ook véél bloemen.

7. Zout Cosmetica, Admiraal de Ruijterweg 117
Zoals we eerder schreven, is dit de plek waar bewoners van De Baarsjes hun kimono halen. Behalve ‘blije’ badjassen met vogels en bloemen, wemelt het er ook van de sieraden en cosmeticaproducten van natuurlijke ingrediënten als avocado-olie, arganolie, aloë vera, olijfolie én modder uit de Dode Zee.

Alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook nog twee markten voor je:

8. Mercatormarkt, Mercatorplein
Op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 17.00 uur is eerste Mercatormarkt van dit jaar. Dikke kans dat je er een cadeau vindt. Lees hier wat er zoal te koop is.

9 Sunday Market, De Hallen
Op het allerlaatste moment (zondag 14 mei, 11.00-17.00 uur) kun je ook nog naar deze markt in Oud-West, waar je ‘funky art, fashion & design’ vindt.