Nieuwe Caribische hotspot in Westerpark

Hoogstins2024

Nu Rum Barrel West in de Spaarndammerstraat is geland, is het zonneklaar: Westerpark is de Caribbean van Amsterdam.

Twee jaar geleden at ik bij Bar Bateau in de Spaarndammerstraat nog het vetste stukje gebak van Frankrijk: kouign amann, een Bretonse lekkernij van deeg, roomboter en suiker. Sinds 22 november gaat het er in dit hoekpand minder romig, maar stukken zwoeler aan toe. Op die dag werd Rum Barrel West feestelijk geopend. Niet zomaar het gemiddelde barretje, maar familie van een uiterst geliefde Caribische hotspot uit Oost. Dáár, bij Rum Barrel in de Javastraat vind je al het goede van de Carribbean onder één dak, van comfort food en opzwepende ritmes tot een waaier aan cocktails en rumsoorten.

Tiki Tiki Pula
Omdat Rum Barrel West nog geen keukenvergunning heeft, grossiert dit filiaal voorlopig ‘slechts’ in drank. Maar dan dus wél met een groter assortiment dan in Oost. Hef het glas met rum in Engelse (Barbados, Jamaica), Spaanse (Panama, Puerto Rico) of Franse stijl (Guadeloupe, Haïti) of duik in het doolhof van cocktails. Natuurlijk zijn er Mojito’s en Mai Tais, maar minstens zo verleidelijk klinken de Tiki Tiki Pula en de Smoking Gun. Bij de ‘Tiki’ smelten drie soorten rum samen met grenadinesiroop, limoensap en jus d’orange tot een kruidig, zoet en exotisch geheel. De ‘Gun’ is een kruidige, verfrissende en smokey mix van mezcal, Chartreuse Verte, bittertjes en limoensap. Tikkeltje reggae, rumba en soca erbij, und los geht es.

Carribbean style spareribs
Aan de andere kant van het Westerpark gaat het er ook ‘pretty loco’ aan toe, zoals bij Boótoe op het Van Limburg Stirumplein, een heuse Carribbean BBQ-bar. Behalve rum en cocktails vind je er sappige Jamaicaans gekruide kippendijen van de grill, Antilliaanse pasteitjes met kip of vis en gembercake met kokosijs. Iets verderop, in de Rombout Hogerbeetsstraat, vind je het eerste Caribische restaurant van Westerpark: Plato Loco.  Een klassieker waar je gegarandeerd je vingers aflikt bij gruwelijk goede jerk chicken, bakkeljauwkroketjes, Carribbean style spareribs et cetera, et cetera. Het adres om je herfst-chagrijn weg te eten.

DeWestkrant